Здоров'я 

Шкідливі звички та їх вплив на організм людини

Вивчаючи шкідливі звички та їх вплив на організм людини, вчені одноголосно прийшли до висновку, що жіночий організм в більшій мірі схильний до їх несприятливих наслідків, ніж чоловічий.

Алкоголь

Доведено, що через фізіологічні і психологічні особливості жінкам неймовірно важко позбутися потреби розслаблятися за допомогою алкоголю. Повний вплив спиртовмісних напоїв на жіночий організм до кінця не вивчено, проте відомо, що в першу чергу алкоголь вражає шлунково-кишковий тракт, функціональність печінки, нирок, підшлункової залози, а також сечостатевої системи. З психологічного боку алкоголь не менш небезпечний. У жінок, схильних до цієї залежності, виникає стійка апатія, депресії, проблеми з пам’яттю, пропадає здатність до логічного мислення і концентрації уваги. Проблематика лікування алкогольної залежності полягає в тому, що вкрай важко визначити, коли бажання випити алкогольні напої переходить в перманентний стан.

Тютюн

Найнебезпечніші шкідливі звички та їх вплив на здоров’я людини тісно пов’язані з тютюнозалежністю. Досить невелика кількість людей здатні кинути цигарки раз і назавжди. Як правило, всі спроби позбавитися від цієї звички закінчуються фіаско. Багато медиків схильні вважати, що в організмі людини, яка залежить від нікотину, ця потреба залишається назавжди. У той час як нікотин і смоли, що містяться в цигарках, впливають на вироблення специфічного жіночого гормону, який є основою репродуктивної функції. Крім того, через вплив нікотину шкірний епідерміс втрачає свою природну пігментацію. Через декілька років регулярного куріння, шкіра набуває сірого або зеленуватого відтінку.

Неправильне харчування

В першу чергу під неправильним харчуванням необхідно розуміти незбалансованість раціону. Щодня організм повинен отримувати певну кількість білків, жирів і вуглеводів. Якщо якийсь елемент відсутній, імунна система людини слабшає, що призводить до розвитку різних захворювань. До того ж, не менш згубний вплив робить надлишок кожного компонента. Практично завжди це призводить до зайвої ваги і, як наслідок, розвитку захворювань щитоподібної залози та ендокринної системи.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment